Vyhľadávanie

Kontakt

Sirkovskegulky

janfrak@zoznam.sk

Spriaznené webové stránky

www.bystrankyfolklor.vacau.com

www.sirkovan.webnode.sk

Novinky

Májový guláš

29.04.2010 12:51
Vážení návštevníci, blíži sa sezóna varenia gulášov, pošlite nám svoje recepty a my ich zverejníme.  

Vážení návštevníci

12.03.2010 15:24
  Vážení návštevníci na tejto stránke sa môžete zoznámiť s jedlami sirkovskej kuchyne. ... a neskôr i s jedlami našich rodákov v mieste ich súčasného pobytu.

Máme tu prvý recept priamo z obce Sirk

11.03.2010 09:46
Sirkovské  gulky   Suroviny: cca 2,5 kg bravčového pliecka               cca 5 kg zemiakov               paprika, soľ, korenie, cesnak /príp. slanina a škvarky/   Postup:  Zemiaky si rozdelíme na dve polovice,...

Diskusná téma: Jedlá z oblasti Gemera

Dátum: 22.05.2010

Vložil: admin

Titulok: Súhlas ?

Všetci Sirkovania varíme rovnako ...?

Dátum: 05.01.2019

Vložil: Klaudia

Titulok: Re:Súhlas ?

Robím ten istý recept, okrem pomeru varených a surových zemiakov, ten je 1:3, takže tretina varených zemiakov. Recept mám od mojej úžasnej svokry Irenky Kontrovej zo Šírka ❤

Dátum: 05.01.2019

Vložil: Klaudia

Titulok: Re:Súhlas ?

A ešte... Porajbané zemiaky nestačí dať na sitko, musí sa z nich voda poriadne vytlačiť... A z tej vody, ktorá sa vytlačí, ak kúsok postoji na dne sa vytvorí škrob, ktorý dávam do vody aby sa nerozvarili... Keď robíte guľky, treba ich dávať na veľmi dobre pomúčenú dosku....

Dátum: 21.03.2010

Vložil: Admin

Titulok: Sirkovské gulky

Je tento recept na sirkovské gulky podľa Vás ten správny ?

Dátum: 21.12.2017

Vložil: Sonka Zimanová

Titulok: Re:Sirkovské gulky

Pomer varených a surových zemiakov je 3:1,,,čo znamená že varených zemiakov sa dáva menej preto aby neboli tvrdé. A do zomleteho mäsa môžme pomlieť škvarky , údené mäsko,. Cesnakom nešetrite,. Niekto si k tomu robí cibuľku opraženú na masti s troškou papriky. Ja papriku nedávam lebo ju neznášam,,,,dobrú chuť

Dátum: 05.01.2019

Vložil: Klaudia

Titulok: Re:Sirkovské gulky

Súhlasím so Soňou, pomer zemiakov.... Ja nešetrím paprikou a samozrejme slaninku k mäsu pomlieť aby bol dynamit šťavnatý a nie suchý. Dobrú chuť ❤

Recepty

Pirohy s lekvárom a makom

04.05.2010 11:17
Suroviny :   cca 0,5 kg zemiakov                  200 až 300 g polohrubej múky                  slivkový lekvár                  cukor (kryštálový i...