Novinky
Májový guláš
29.04.2010 12:51Vážení návštevníci
12.03.2010 15:24Máme tu prvý recept priamo z obce Sirk
11.03.2010 09:46Diskusná téma: Jedlá z oblasti Gemera
———
Dátum: 05.01.2019
Vložil: Klaudia
Titulok: Re:Súhlas ?
Robím ten istý recept, okrem pomeru varených a surových zemiakov, ten je 1:3, takže tretina varených zemiakov. Recept mám od mojej úžasnej svokry Irenky Kontrovej zo Šírka ❤
———
Dátum: 05.01.2019
Vložil: Klaudia
Titulok: Re:Súhlas ?
A ešte... Porajbané zemiaky nestačí dať na sitko, musí sa z nich voda poriadne vytlačiť... A z tej vody, ktorá sa vytlačí, ak kúsok postoji na dne sa vytvorí škrob, ktorý dávam do vody aby sa nerozvarili... Keď robíte guľky, treba ich dávať na veľmi dobre pomúčenú dosku....
———
Dátum: 21.03.2010
Vložil: Admin
Titulok: Sirkovské gulky
Je tento recept na sirkovské gulky podľa Vás ten správny ?
———
Dátum: 21.12.2017
Vložil: Sonka Zimanová
Titulok: Re:Sirkovské gulky
Pomer varených a surových zemiakov je 3:1,,,čo znamená že varených zemiakov sa dáva menej preto aby neboli tvrdé. A do zomleteho mäsa môžme pomlieť škvarky , údené mäsko,. Cesnakom nešetrite,. Niekto si k tomu robí cibuľku opraženú na masti s troškou papriky. Ja papriku nedávam lebo ju neznášam,,,,dobrú chuť
———
Dátum: 05.01.2019
Vložil: Klaudia
Titulok: Re:Sirkovské gulky
Súhlasím so Soňou, pomer zemiakov.... Ja nešetrím paprikou a samozrejme slaninku k mäsu pomlieť aby bol dynamit šťavnatý a nie suchý. Dobrú chuť ❤